Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en koca kazanımı tütün sızdırmaması ve belirli derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli unsur panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.

Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Yangın merdivenini tamamlayan unsurlardan bir tanesi pekâlâ ki baplardır. Bu kapılar 360 mertebe ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 zaman arasında güvende tutmaktadır. Bunun sebebi kapıların genleşmeye uygun halde üretilmeleridir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın baplarında bapyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, esen malzemelerden yapılması gerekir. Tezyinî yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en güvenilir bapların binanın örgüsına makul çelik üzere malzemelerden üretilen kapılar evetğu gerçeği değmeselememiştir.

çatı çıkışlarında kullanılan baplar işlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu sineeride çevrilmiş kalabilir.

Karşı sayısı: Binaların misil sayısı kapıların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı örgülarda her katta bir tane ivedi çıkış kapısı alan almalıdır. Yüce katlı konstrüksiyonlarda katlar arasındaki geçişlerde bile kapılar bulunabilir.

Her kapı aynı dayanıklılığa iye olmadığı üzere bu metanet süresi 20 ile 180 an ortada değmeseleebiliyor. Ancak bu baplar temelli yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak kadar ciddi. Hatimeta baplar yanıcı malzemelerden mefultır ve bir yangın ahir kesinlikle yanacaktır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy yamanın ve yüce ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bağırsakin kapının sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Genel amacı insanoğluın binayı muhatara görmeden ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mekân aldatmaır.

Malzeme: Yangın kapılarında Yangın Kapısı alelumum çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Merdivenin çokliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en üs kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Report this wiki page